lauantai 31. toukokuuta 2014

Kanala on (periaatteessa) valmis!!!

Wuhuu! Tätä päivää on odotettu!! Pieni itku pääsi tänään ilosta!
Olisi pitänyt korkata kuohari, mutku ei ollu heinixiä niin ei uskaltanut (olen siis allerginen erinäisille alkoholijuomille, siitä lisää mahdollisesti myöhemmin blogissa).

Iskä ja äiti saapuivat jälleen talkooavuksi tänään puolenpäivän aikaan. Äiskä lähti polkemaan pyörällä kaupunkiin päivällä (hurja mutsi! 33km kaupunkiin...), iskä jatkoi iltakuuteen asti meidän apuna.

Tänään siis laitettiin paikoilleen lattiamatot (iskä ja mies laittoi) ja listat. Sisätilaan tulee vielä pieni erillinen eteinen (siksi kanala on periaatteessa valmis), mutta sillä ei ole kiirettä ja sen voi tehdä kanojen jo ollessa meillä. Mattoa saatiin ostettua edullisesti KodinTerrasta, kun siellä oli loppuunmyynti. Pikku pätkä jäi puuttumaan ja se saatiin ystävältä työpaikan roskisesta löytyneenä. 

Kuvissa oikealla matonlaitosta kuvia. Alla kuvia valmiista lopputuloksesta. Olen melko ylpeä!











Kuvissa näkyy myös meidän hieno ruokinta-automaatti ja kanalan ulkoiluluukku. Ikkuna ja ulko-ovi-aukosto (that's not even a word!) oikealla olevassa kuvassa.

Ulkotarhaukseen meikäläinen iskän avustuksella sai laitettua verkkoa maan sisään petoja uhmatakseni. Hirveen kivinen oli tuo alus, mutta yritys kaivaa verkko mahdollisimman syvälle oli hyvä kymmenen. Täällä ei pihapiiriin kyllä ihan vähässä kummassa onneksi petoset löydäkään, siitä pitää ensin naapurin koira huolen ja innostuttaa sitten meidänkin koirat haukkuun, mutta parempi varautua. Lähelle asutusta onneksi sitten tuli tuo kontti laitettua, niin siinä hieman pelastusta myös. Kuulema pariin vuoteen ei ole minkkejä näkynyt, eikä supikoiria. Löydettiin "romukeräyksestä" kilsan päästä pienireikäistä verkkoa, se kävi tuohon käyttötarkoitukseen vallan mainiosti (toisen roska on toisen aarre). Muutenkin koko projektin aikana on löydetty käyttötarkoituksia asioille, joita ei tiennyt enää tarvitsevansa.

Verkon leikkaamisesta ja lapionnista sain itselleni jälleen aikaiseksi rakot käsiin. Luulisi jo että olisi kädet tottuneet työntekoon tällä rakentamisella, mutta ei näköjään.

   

Mies kantoi tarhaukseen vähän kuusia, teki sinne orren, sorakuopan ja puuhasteluhäkkyrän (esim. omenoille). Olemme varautuneet kanoihin jo mm. omenoilla ja kaalilla. Pääsevätpä kanat kylpyynkin tuohon hiekkakasaan sorakuopan vieressä. Tuhkia löytyy kolmesta pesästä meidän tilalta, joten sitä lienee tarpeeksi hätyyttämään loisia.



Tältä se sitten kauempaa näyttää. Meikästä tosi hieno! Alla kuvaa myös upeasta peltikatosta ;) Koirat oli muuten valmiita jäämään tuonne häkkiin. Pitkin päivää hakeutuivat vuorotellen tuonne makoilemaan. Saa nähdä mikä reaktio on huomenna koirilla, kun sinne tulee potpotteja!









Orsi tuli aika matalalle ulkona, mutta sisällä pääsee
ylemmäksi sitten jos ei kelpaa. Kuvassa näkyykin että häkissä on siis "peltiikattokin" ettei sieltä pääse mikään haukka haukkaamaan kanoja eivätkä lennä kanat yli (ei kai ne noin ylös lentäis?)

Häkki on viihtyisän oloinen mielestäni
ja kanana nauttisin siitä täysin rinnoin :D
Tässä vielä kuvaa ulkoiluluukusta ja portaista. Justiinsa tärähti vähän käsi, mutta idean saa kuvasta. Eli tuuletusräppänästä irrotettiin tuo ritiläosa alapäästä ja suojattiin reunat etteivät kanat revi itseään ulos- tai sisälle mennessään.

Iskä ja mies tekivät jämälaudoista hienon, maanläheisen ratkaisun siihen, ettei kanat pääse kontin alle. :) Tulee hieno kun kasvaa ruoho tuohon eteen :) Tuon keltaisen möhnän sahasin jo pois, ei hätää, kanat ei pääse sitä nokkimaan.





Alla kuva sisätiloista valmiina. Pesät on alkuun sijoitettu noin. Katsotaan vaatiiko siirtelyitä mitenmyöhemmin. Orsi ruuvataan vielä kiinni seinään. Kontinmyyjä näki tänään tämän sisäkuvan ja ihmetteli mitä onkaan saatu aikaan kontista! Itse ihan samaa mietin. Tuossahan yhden ihmisen vaikka asuttaisi, tuli siitä niin hieno ja viimeistelty!


Illasta haettiin vielä sahanpurua ja heinää "naapurista" 10 kilsan päästä ystäviltä, joilla sitä oli jäänyt ylisille reilusti. :D Huomenna levitellään sitten ne tuonne lattialle vielä ennen kanojen hakemista. Levittelen kanalaan myös töistä uusiokäyttöön ottamaani paperisilppua. Iiks, jännittää kovin kanasten tulo!


Loppuun vielä sama tila ennen ja jälkeen, olkaapa hyvät:















Muutos on onneksi oikeinkin näkyvä!



Ja ulkoa sama homma:




Vesiveistä Keksalan kanalaksi! Tsädäm! Wuhuu!!!







Kiitokset ihan joka ikiselle mukana olleelle, olette hirmu rakkaita <3 Ja myös muille, jotka on ollut hengessä mukana! Tekin olette rakkaita <3

Blogin pito jatkuu toki, tämähän oli vallan hauskaa! Huomenna lupaan kuvia kanoista ja ehkä raotan hieman meidän muutakin elämää, saa nähdä. Mukavaa lauantai-illan jatkoa, minä yhden kermaliköörin jälkeen joudan jo nukkumaan, (jos sitä malttaa laisin, kun huomenna on tärkeä päivä)!

- Hellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!