sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kanala edistyy

Vapun pyhinä jatkettiin kanala-projektia. Kanarianreissumme aikana ihana talonvahtina ollut isäni oli raapinut seinistä teipit pois, joten kontti oli ”maalausvalmis”.
 


Kontti sai armeijan harmaan sävyn, piti olla kahvinruskea :). Saa kelvata kanasille se, koskapa se maksoi noin 120 euroa vähemmän kuin mitä se olisi oikeasti maksanut.

Niinpä se lähti rautakaupasta mukaan. Sekoitellessa väri muuttuikin harmaaksi.


Kanalanrakennushommiin saatiin ystäviä apuun <3 Muutaman siiderin voimalla jaksettiin kontti maalailla. Välissä syötiin nuotiomakkaraa.

Tuohon kun tulisi joku näppärä piirtäjä sapluunalla piirtämään kanoja, jolla on armeijanvihreät kypärät päässä! Voisi passata mainiosti! Tai teksti ”Army Chicken”.

Sisällä miehet remppasi muun muassa alalaitoja kuntoon. Alalaidat saivat siivouskäsittelyn ja ”jotain yleisvaahtoa”.



Ihanan retronvihreä vanha ulko-ovi löysi paikkansa! Toinen kaksoisovista jäi paikalleen, siitä olisi tarkoitus siivota kanalaa.


Tänään sitten jatkettiin remonttia koleasta säästä huolimatta.

  Vesivaneria eristeiden päälle sisätiloihin ja eikun maalaamaan. Styroksit kuivuttuaan olivat sittenkin hyvä materiaali eristeeksi. Samoin nuo vanerit kuivuttuaan ihan ok kunnossa. Toista seinää ei voitu vielä rakentaa ja käsitellä, kun alle pitää tehdä sähköasennukset (valot, patteri ja termostaatti) ja ulkoiluluukku. Sisämaali ei ehkä ollut enää ajankohtaista (ollut navetassa säilössä), mutta sekin saa meidän kanasille välttää.


Maalausjälki on kaikkea muuta kuin kaunis, mutta parempi kuin vesivanerin alkuperäinen ruma ja kovin kulunut väri. Pieniä paukkuja oli seassa vaikka kuinka sekoitteli.
Onni on jämämaalit edellisistä rempoista! Hieman helpompi homma olisi ehkä ollut maalata ko. seinät esim. telalla, mutta kun ne meni ”aika likaisiksi” ulkopintojen käsittelyn jäljiltä ja musta tuntuu että se harmaa ei lähde niistä ikinä.


Tässä alla kanalan ”takaseinää”. Tarkoitus on tuolle takaseinälle tulla orret. Oikealle seinälle tulee ikkuna ja vasemmalle luukku ulos. Kattoon tulee vielä eristeet ja vanerit. Lattiaan tulee listat ja muovimatto.




 Seuraavaan kertaan taas!
- Hellu
(kirjoitettu alunperin 3.5.2014)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!