sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Blogia alkaa kirjoittamaan 30-vuotias kahden kissan ja kahden koiran emäntä Keksalan tilalta Kainuusta. Vietämme rauhallista elämää elukoiden kanssa, kesäisin ulkona lähes asuen, talvella pönttöuunin kyljessä lämmitellen.

Kanalahaaveet alkoivat jo toissavuoden lopulla, kun muutimme tänne maalle asumaan. Asiaa piti pohtia vuoden verran, jotta asia eteni tekemisen asteelle. Aluksi pohdimme kesäkanalaa, mutta aikani suostuteltuani sain miehenikin vakuuttumaan, että kanat voisivat olla kivoja talvenkin läpi! Mietimme kanalaa ensin pihalla jo valmiina kököttävään navettaan, mutta se olisi vaatinut mittavaa remontointia ja olisimme menettäneet varasto/säilytystilan, joten päädyimme etsimään erillistä rakennusta, josta kanalan voisi rakentaa. Katselimme ensin leikkimökkejä, mutta ne olivat mielestämme hintavia. Sitten mieheni muisti, että kavereillamme on vanha kontti ”lojumassa” tiluksillaan. Ja siitä se ajatus sitten lähti.


9.3.2014 kontti saatiin siirrettyä pihaan ja paikalleen. Mittavaa remonttia kaipaa myös kontti. Tästä se sitten lähtee pikku hiljaa etenemään! Pari kanaa jo kiikarissa ja mahdollisesti kukkokin. Kovasti ohjeita olen kysellyt parilta kaveriltani, joilla kanoja on ja säädökset ja viralliset hommat on eviran sivuilta lueskeltu. Mutta, tässä kuvaa KAUNIISTA kontista, josta kanalan pitäisi muotoutua:


Tarkoitus on raapia teipit pois kyljestä ja pistää pintaan uusi maali.

Tässä konttia sisätiloista. Huh huh, kun on hommaa edessä.











Palaan päivittämään blogia sitä mukaa, kun remontti etenee. Hätähousuna katselin jo ettei vaan vahingossa olisi mikään rautakauppa auki, että pääsisi ostelemaan tarvikkeita jo, mutta eihän ne sunnuntaina ole auki. Täytyy vielä malttaa odotella :D

T. Helena
(kirjoitettu alunperin 9.3.2014)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!