perjantai 30. toukokuuta 2014

Enää pari päivää ja tää repis ressiä kaikesta

Perjantain puhteet töiden jälkeen ärrimurrin Keksalassa:

Tänään käytiin ostamassa kanoille ruokaa. Sain aikaiseksi siitä melkoisen shown itseni kanssa...

Ehdin siis saada nopeita hermostumiskohtauksia (lue kilareita), muun muassa kalkin määrästä ja rehun määrästä ja juoma-automaattista ja soraa kivipiiraa varten ja täh ja kääk! Ajattelen olevani sittenkin niin tietämätön asioista, vaikka kuinka yrittänyt ottaa kaikesta selvää etukäteen ja sitten kun tuntuu ettei Kajaanista löydy tarvittavia vermeitä. Mulla meni siis alunperin hermo kun ei Agrimarketista saanutkaan sitä kalkkia, ei siis siellä kaupassa mennyt hermot vaan sen jälkeen ärsytti kun niillä ei ollut sitä varastossa. Ehdin siis stressata näköjään kaikesta taas etukäteen, vaikka kaikki järjestyy varmasti. En osaa luottaa omaan maalaisjärkeeni, vaikka sillä pärjäisi pitkälle :D Kajaanissa Agrimarketista lähti kuitenkin säkki mukaan täysrehua.

Onneksi Vaalan kaveri osasi jälleen neuvoa, miten toimia ja onneksi tuo mies on niin lehmänhermoinen ettei se mun näistä hermoiluista (lue edelleen kilareista) paljon välitä. Kalkkia saadaan nyt sitten alkutarpeisiin mukaan Vaalasta kun haetaan kanat ja jatkossa saapi munankuoret murennettuna ajaa asiaa. Eli sekin järjestyi.

Päätettiin, että kalkki tulee erilliseen astiaan ja rehu automaattiin. Vettä tarjotaan alkuun kupista, ei juoma-automaatista (kompromissi, johon mun oli vaikea ensin muka tyytyä). Tilaan sitten nettikaupasta juoma-automaatin, ehkä tuollaisen kuvan mallisen, joka laitetaan kattoon kiinni kunhan saapuu postissa.

Sen verran tässä matkan varrella on selvinnyt asioita, että tiedän mm. seuraavat knoppitieto asiat:
- kana juo n. 3dl vettä päivässä
- kalkkia kana tarvitsee n.2tl/vko
      - kalkkia tarvitaan mm., jotta munankuoret pysyvät vahvoina
- soraa kanat tarvitsevat ruokansa jauhamiseen
      - soraa on maaperässä meillä kuulemma tarpeeksi, ulkotarhaan kuoppa vaan ja avot
- kanalle ei kannata syöttää kalaa, ellei halua munien maistuvan kalalta

Siskoni ehdotuksesta ajattelin sitten kontin ollessa valmis listata "mitä opin/mitä olisi voinut tehdä toisin"- kirjoituksen. Tässä kärttyisyydessä sitä listaa ei kannata ehkä tehdä :D

Heinä -ja sahanpuru-asiat saadaan "naapurista" kavereilta haettua. 

Leviteltiin lattiamatot suoristumaan kanalan lattialle äsken. Näytti siltä ettei sekään nyt sitten riitä koko alalle, mutta katsotaan jos jättää sitten tuon eteisosan ilman mattoa. Negatiivinen päivä mulla tänään, parempi lähteä lukemaan lehtiä peiton alle :D Meikästä sitä ei olisi taloa rakentamaan kenenkään kanssa.

Huomenna päivitystä huomisista hommista ja sunnuntaina lupaan kuvia jo kanoista meillä!
Lupaan ettei yhtään enempää natinakirjoitusta tule, nyt oli pakko! :D

- Hellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!