sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Ulkoiluluukkua pukkaa!

Hip hurraa!

Eilen päästiin ulkoiluluukkua tekemään kanalaan. Vanha tuuletusräppänä sai uuden käyttötarkoituksen siis. Seuraavana vuorossa on ikkunan asennus. Ikkuna ja tuuletusräppänä on saatu työkaverilta ja ne pääsee loistavaan uusiokäyttöön!

Luukku päätettiin alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen asentaa kontin takaseinään. Orsille sitten tila tuleekin jommalle kummalle pitkälle seinälle.
Kontti tiirattiin eilen myös suoraan erinäisten kikkojen avulla. Kontti oli siis merkittävästi kenollaan, mutta hallitunkin, betonilaattojen ja pienten pölkkyratkaisujen jälkeen saatiin kontti istumaan suorassa. Toivottavasti pysyy!
Luukun aukko oli helppo (ilmeisesti) rälläköidä auki. Huomattiin samalla, että ei kanaset ainakaan palellu kesällä, melko hyvin tuo harmaa imee lämpöä nimittäin! Vaatii siis todella kunnollisen ilmanvaihdon ja ehkä pöytätuulettimen päiviksi surisemaan sisälle ;)



Sisätiloissa luukun asentaminen näytti tältä. Söpössä korissa on meillä ainakin työvälineet  :D







Tuuletusräppänästä luonnollisesti sahataan vielä tuo ötökkäverkko ja metalliosa alaosastaan  pois. Hieman minä huolestuneena mietin, että mahtuuko ne kanat ja kukko tuosta ulos, mutta minulle vakuuteltiin että mahtuu. Jos ei mahdu, niin sitten tehdään isompi aukko!


Alla oikealla ulkoapäin otettu kuva melkein valmiista luukusta. Vielä tosiaan nuo aiemmin mainitsemani sahailut sekä portaat maahan.


Ensi viikolla tulee kanalaan sitten sähköasennuksia, kun saadaan sähkömies käymään kylässä. Huomenna saadaan myös haettua kattoeristeet ja kattovanerit. Niiden asentelua on siis ensi viikolla luvassa ja viikonloppuna sisätilat tehdään valmiiksi. Sittenpä olisi ”enää” verkon virittelyt ulkotarhaukseen. Tässähän on kokonaista kaksi viikonloppua aikaa siihen, kun kanat saapastelevat sisälle! Kunhan ei vain tulisi kiire :)Töitä on hidastanut todella paljon se, ettei meillä ole peräkärryä eikä edes autoa jossa olisi peräkoukku! Jotenkin tämän prosessin aikana on tullut huomattua että me tarvittaan sellainen kuljetusvälineistö :)

Ai niin, tehtiinhän me nyt tosiaan muutakin :) Kanala sai lämpömittarin!


Päivittelen taas blogia heti ensi viikolla projektin edettyä. Ihanan aurinkoista ja lämmintä viikonalkua!
- Hellu
(kirjoitettu alunperin 18.5.2014)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!