torstai 29. toukokuuta 2014

Loppusuora häämöttää!

Kanalaprojekti lähenee loppuaan. (Hurraa!!)

Sunnuntaina 1.6. kanat siis haetaan kotiin!!
Tänään hommat jatkui sateisessa Keksalassa, talkoovoimin jälleen :) Tänään kavereiksi saatiin iskä, äiti, pikkusisko sekä mukavia yllätysvieraita!

Ikkuna saatiin asennettua paikalleen. Näkee kanojen touhuilua ulkoa seurata. Ikkuna tuli ihan lattian rajaan, veikkaan että koiria voipi kiinnostaa kanasia katsella ikkun läpi :) Pitää kanojen ja koirien antaa tutustella tarkassa seurannassa, toinen koiramme kun on kanalintukoira.

Ikkunat luonnollisesti myös eristettiin, jotta pakkanen ei pääse puremaan Massua, Matildaa, Elisaa ja vielä toistaiseksi nimetöntä Kukkoa.


Ikkunan lisäksi teimme kanoille ulkotarhan. Kesällä ulkoiluluukku saa olla auki yötä päivää ja siivekkäät itse päättää missä nukkuvat; "kauniiksi maalatussa kontissa" vai ulkosalla.




Tarhaan pitää vielä tehdä orsiviritelmä. Sateensuoja löytyi halkopinon päältä (peltikattoa) ja kanoilla on nyt katettu uloskäynti. Orret virittelen sinne alle.


Tarha syntyi siis rangoista, joita kesän alussa raikottiin tontilta ja tukikepeistä, jotka oli painekyllästettyä puuta. Puut ohennettiin alapäästä, jotta ne oli helpompi kiinnittää maahan. Tämän teimme naisvoimin, samoin pieniä lapio-hommia ja aidan kiristelyä sekä lopuksi siivosimme kontin ja sen ympäristön. Tehtiin naisvoimin myös ruokinta-automaatti, siitä unohdin ottaa kuvan. Ruokinta-automaatti fiksattiin vanhasta talon edellisen omistajan tekemästä lintujen ruokinta-automaatista hieman sahaillen ja poraillen. Tarhaan viriteltiin jonkin sortin pieneläinaitaa (ei muistu verkon nimi mieleen) sivuille sekä päälle. Ne kiinnitettiin isolla nitojalla ja rautalangalla.





Tarhan koko on noin 25 m2, aluksi tuleville kolmelle kanalle ja yhdelle kukolle reilusti mielestäni tilaa siis. Tarhaan tulee vielä ovi sisäänkäyntiä varten.



Yläpuolelta tarha näytti tältä. Kuvista puuttuu peltikatto, kun siihen aikaan satoi jo sen verran, että lumialla en kehdannut kuvia räpsiä sateessa.

Kontissa on siis tekemättä vielä: lattiamaton kiinnitys ja listoitushommat. Ulos siis vielä orsi ja jotain pikku fiilailua. Huomenna käyn ostamassa kanoille ruokia ja kalkkia ja mies ottaa selvää saisiko joltain lähistöltä ostettua pehkuihin olkea, heinää, tms. Kanoille pitää myös vielä tehdä se hiekka-alusta, missä saavat kylpeä. Se syntynee oman pihan tarpeista. Sittenpä selviää, mitä muuta vielä puuttuu ja sunnuntaina auto kohti Vaalaa ja kanojen hakuun! Oon niiiiiin innoissani!

Rakentamisen lomassa me lämmiteltiin saunaa ja savustettiin lohta. Kyllä nyt uni maittaa. Huomenna työpäivä ja sitten jälleen viikonloppua viettämään rakentamisen merkeissä. Ihanaa loppuviikkoa!


- Hellu




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!