tiistai 10. kesäkuuta 2014

Not my day

Tänä aamuna keittiönpöydän ääressä kanojen touhuja seuraillessa huomasin jotain vilahtavan luukun suulla. Piti lähteä tarkemmin katsomaan, että mikä siellä vipelsi. No hiirihän se oli löytänyt meidän kanalan! IUH! APUA!!! :( Mä pelkään hiiriä, rottia, jne, koostaan huolimatta. Pelonsekaisin tuntein sitten viskasin aamutähteet kanoille (oikeesti keitin niille makarona asiasta tehen). Mies oli sitten työpäiväni aikana tilkinnyt oletettavat kolot, josta näin hiiren tulevan ja menevän. Katsotaan vieläkö joutuu jonkinnäköisen loukkupatentin keksii lisäksi, alkaako niitä vilistellä enemmänkin.. Ruoathan ne sotkee jos sinne majaansa meinaavat tehdä ja vaikka vain kävisivät rehuapajilla, niin siinäkin tapauksessa. Argh, ärsytys ja kylmät väreet.

Töiden jälkeen oli lämpöinen ilma. Kauhistuneena eilen mietin tulevaa viikonloppua, jolle on luvattu kylmää, jopa +3. Joko joutuu lämpölampun jumatsuika kesäkuussa asentamaan?! Ärsytystä herättää myös juoma-automaatin pitkä toimitus. Oon tilannu sen 3.6 ja nyt ollaan jo 10.6! Ei oo pikapaketti, ei.

Otin tänään asiakseni aloittaa kissojen ja kanojen tutustelun. Ensin Konti valjaisiin ja pikku hiljaa lähestyttiin kanalaa. Molempia osapuolia kiinnosti toisten touhut, hetken. Sitten Hartikainen rääkäisi isoeleisesti ja Elisa alkoi pitää karmeaa katkatusta. Konti säikähti ja lähti riuhtomaan valjaissa kohti taloa. Kanat rauhoittuivat tovin kuluttua. Sitten testiin Ella. Ella nätisti katseli häkin läpi, mutta kummatkaan eivät olleet moksiskaan. Ella pisti pitkäkseen ja siinä tovi sitten auringossa nautiskeltiin. Kuvat tapahtuneesta jäi ottamatta. Macy sai jo aivan rauhassa olla häkin vieressä ja rohkeimmat kanat Massu ja Elisa jopa seurasivat koiran vierellä häkin sisäpuolella tepsuttaen. Kaksi munaa saatiin tänään. Yhdessä munassa edelleen pientä kalkkihässäkkää, mutta vähemmän kuin aiemmin. Olivat syöneet sen ensimmäisen vitamiinisatsin, joten tein uuden. Aamulla lisäksi pistin munankuorta enemmän aamuevään joukkoon.

Elisa- The linssilude
Meidän ruohonleikkuri ei toimi. On meinaan kohtuu pitkä ruohikko kun ei oo koko kesänä päästy ajamaan. Saa nähdä mitä mies on kaupunkireissullaan keksinyt asian tilan ratkaisemiseksi;tuleeko uusi ruohonleikkuri vai korjaantuuko entinen. Mä oon käärmeiden kanssa hysteerinen, tömistelen ulos mennessäni, vaikkei pihalla ole ikinä nähty käärmeitä, tiellä lähistöllä kyllä. Ja äkkiä keksivät pihankin jos nurmi kasvaa puolessa metrissä...

Nyt loppuillan viettoon odottelemaan klo 19 naapurit-lähetystä, jos se pelastaisi voitonjaollaan tämän muuten jokseenkin kurjan päivän :-)
-Hellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!