sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kotkot ja kukkokiekuu

Matilda "Madde"
Kanalan asukit on olleet meillä nyt tasan viikon. Viikko on vierähtänyt nopeasti seuraillessa niitä ja niiden touhuja. Herra Hakkaraisella on homma hallussa ja hyvin suojelee laumaansa. Hartikainen heräilee 03:55-06:00 aikana. Kanat pyöräyttävät vähintään kaksi munaa per päivä, kahtena päivänä on tullut kolme. "Kalkkirypylä" yhdestä munasta on vähentynyt, mutta vielä vähän sitä saattaa kuoren päällä olla. Munankuoren/aamupuuro olen murskannut ja kalkkia on siis lisänä. Ja vielä jotta se kalkki imeytyisi, niin sitä A-D-E-vitaa on rehun seassa.

Tilasin Maatalousykkösen nettikaupasta juoma-automaatin, sitä malttamattomana odottelen saapuvaksi Smart-postiin.

Siskonpoika oli käymässä yötä perjantai-lauantai välisen ajan ja kyllä meitä jännitti, että ehditäänkö saada munat ennen kotiinlähtöä! En ole siis ehtinyt päiväsaikaan näitä seurata, kun olen päivätyössä. Munat siis pyöräyttävät tällä aikaa yleensä. Eilen sitten kyttäsimme ja seurasimme. Onneksi tytöt lopulta päättivät antaa 7-vuotiaalle elämyksen käydä kerätä munat pesästä ja annoin ne sille kotiinviemisiksi. :)
Herra Hartikainen ja Elisa
Perjantaina näin myös kanojen ensimmäistä kertaa kylpemässä hiekassa :) Hauskoja otuksia.










Hyvät kelit on olleet viikonloppuna, kerrassaan. Tänään näyttää tulevan sadepäivä, mikä ei sinänsä minua haittaa kun eilen oli työporukan kesäkauden avajaiset ja tuli nautittua muutama mieto alkoholijuoma :)


Massu ja Matilda




Erään aamun aamupala, munaa omasta tuotannosta :) 




Tänään ehkä lueskelen, siivoan vähän kanalaa ja ehkä käymme illasta kalalla, ihanaa sunnuntaita!

- Hellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!