maanantai 9. kesäkuuta 2014

Elämää Keksalassa

Eilen selvittyäni edellisillan meiningeistä päätettiin sitten miehen kanssa lähteä kalalle.

Meillä on vene tuossa Oulujärven rannassa, moottori on tosin epäkunnossa tällä hetkellä. Mutta sepäs käy minulle paremmin kuin hyvin, koskapa tykkään enemmän heittää virveliä kuin vetouistella (saa tuntumaan enemmän oikealta kalastukselta
). Ö-Ö-ÖÖ-ÖÖ kuului pitkälle järvelle asti (meiltä järvelle matkaa jotain ehket 500-900 metriä). Meitä huvitti kuunnella järvellä, muutoin niin hiljaisella selällä meidän Hartikaisen komentelua :)
Ja saalistakin tuli! Melkolailla heti iski kiinni meikäläiselle n. 1kg kuha ja saatiin haukiakin ihan kiitettävästi ja lisäksi pari ahventa, joita ei otettu kyytiin. Kaksi lippaa onnistuin hävittämään, toinen meni pohjaan (haluan silti uskoa että kala söi sen) ja toisen heitin sitten koivuun. Kalat sitten tänään jauhettiin lihamyllyllä ja paisteltiin pihveiksi (reseptiin tuli Kuhaa ja Haukea itse kalastettuna, 1 muna oman kanan munimana ja mausteet, jotka toistaiseksi on ihan kaupasta) :D Omavarainen olo! Hieman on vielä reseptiikassa muokkaamisen varaa, mutta ihan hyvää periaatteessa. Huomisellekin jäi evästä. Melkolailla on karppaajalle sopivaa evästä, munassa kun ei kauheasti hiilareita ole, eikä liioin kalassa!


Täälä meikäläinen jauhaa munankuoret puuron sekaan aamuisin!
Mies oli päivällä tehnyt makaronilaatikkoa itselleen (mähän karppaan enkä syö sitä) ja sillä oli jäänyt makaronia yli. Sen kiikutin kanoille ja oi mikä innostus! Ne nakkeli niitä ja ravisteli ja veteli naamariin hirveällä tohinalla :) Vein mä myös appelsiinia, sekin näytti toissijaisena kelpaavan. Tänään pesästä kaksi munaa oli mies kerännyt, kolmas muna oli ulkona orren alla. Yhdessä munassa on edelleen sitä kalkkirypylää, vaikka on vitamiinit ja kaikki :(. Pitää vielä lisätä munankuorta aamueväkseen. Eilen kanat saivat lisäkettä ruokavalioon, kun mies toi vehnänjyviä mukanaan pussillisen.

Kanat seuraa kuin hai laivaa kun läheltäkään häkkiä kävelee ja kauheasti juttelevat sekä aamuisin että päivällä töiden jälkeen. Huippuja elukoita, totean jälleen! Muutaman kerran oon saanu jo koskea ilman hirveetä rallia ees taas häkissä :)

Mukavaa alkuviikkoa, vaikkakin koleassa säässä!
- Hellu

2 kommenttia:

  1. Haha. "..toisen heitin sitten koivuun.." nauratti :D

    VastaaPoista
  2. :) joo, mua ei tilanteessa kun nyin sitä sieltä oksista irti, tai siis yritin nykiä.. :D

    VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi!