lauantai 18. huhtikuuta 2015

Kevättä 2015

 
Edellisestä kirjoittelusta on kulunut taas pitkä aika, tammikuussa viimeisin kirjaus. Tässä näiden kuukausien aikana on ehtinyt tapahtua paljon, mm. vaihdoin takaisin entiseen työpaikkaan, kanoista yksi piti lopettaa ja kanoja tuli kolme uutta lisää. Matilda (harmaa kana) jouduttiin lopettamaan sen oireiltua kummallisesti.

 


 
Haettiin sitten Katrilta Vaalasta kolme uutta terhakkaa yksilöä lauman jatkeeksi. Illalla piti vähän seurailla marssijärjestystä. Ei ole helppoa olla kana ja tulla uuteen laumaan, ei ole.












Kevät on tullut, vaikka vielä tällä viikolla lunta oli kunnolla maassa. Silti kevät on tullut ja piste. Mä päätin niin, koska päästin kanat ulkoilemaan. Törmäsin sen jälkeen kun kanat oli jo muutamana päivänä ulkoillut niin netin kautta erilaisiin säädöksiin, mm. kanojen ulkonapitokiellosta. Kanathan tuli meille viime kesänä joten aiemmin ei ole tarvinnut sitä asiaa pohtia. Mutta siis, heti kun huomasin rikkoneeni lakia, laitoin siitä kunnan eläinlääkärille sähköpostia ja nyt odottelen vastausta. Kukkomme Hartikainen on kylläkin varmaan jo kuulunut sille eläinlääkärille asti, että kiinni jäätiin joka tapauksessa :) Oon yrittänyt sille sanoa ettei niin isosti kiekuisi, mutta ei se usko.








Mennyt talvi/kevät oli mukava, haastava tosin, mutta mukava. Käytiin rinteessäkin useampi kerta ja ensi talveksi ostan varmaan omat välineet, sen verran mukavaa laskettelu mun mielestä on.











Tuleva kesä tuo tullessaan terassinrakentamista sekä kanalan lattian eristämistä. En maksa minä toista kertaa tuollaisia sähkölaskuja mitä maksoin tänä keväänä (johtuen siis siitä kanalan kylmyydestä ja ihan puhtaasti myös omasta tyhmyydestä).









Tänään kanalaan vaihdettiin uudet pehkut, kanala siivottiin ja järjesteltiin. Ostin Ilmat Pois-liikkeestä RutiRexia ensimmäistä kertaa kuivikkeeksi, kun en tähän hätään ehtinyt hakea kutterinpurua mistään. Katsotaan kumpaan versioon olen tyytyväisempi, RutiRexiin vai ihan ehtaan sahanpuruun.


Ai niin! Uusien kanojen nimet, joihin apua saatiin lähisuvulta :)

Siemen, Söpö ja Tirppa.
Voin kertoo etten tunnista vielä näitä uusia toisistaan hirveen nopeasti enkä tiedä mikä kenenkin nimi on.

Mieheni väitti että tämä kana hautoo kun oli niin kauan munimassa. Yritin välissä käydä hättyyttelemässä sitä, niin nokkasi! Höh! Olipa aikeet mitkä tahansa, kun on lempparipesä mihin kaikki munii, on annettava tilaa toisille. Seurailin kanojen touhuja ja Massu tuli ulkoa ja kaakatti niin kauan tuon pesän edessä, että sai Hartikaisen tulemaan komentamaan sieltä tuon reppanan pois. Se vastahakoisesti tuli sieltä sitten pois. Raaka maailma.





Loppuun kuvia meidän ihanista kissoista, joista on muuten vihdoin muutaman vuoden jälkeen kehkeytynyt kaveruksia. Kissat ulkoilivat tänään myös, varovasti kuistilla. Vielä on niiden mielestä liian märkä maa. Konti meni suoraan kuistin alle, Ella viihtyi kuistilla ihmettelemässä koirien meinikiä.




Kesää odotellen: Hellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi!